Presscut i Medianet među 303 najuspješnijih!

U Lideru je objavljena rang lista najuspješnijih 303 malih poslovnih subjekata, među kojima smo se našli i mi. Neki od kriterija su bili da tvrtke koje ulaze u izbor imaju najmanje 10 zaposlenih, poslovne prihode od najmanje tri milijuna kuna, posluju s neto dobiti, da je prosječna plaća najmanje 4.000 kuna i da imaju pozitivan neto izvoz.

U ovom istraživanju tvrtke su rangirane prema broju bodova bonitetne ocjene (prema metodologiji Boniteti.com) i prema prihodima po zaposlenome. Za 2011. godinu Presscut je od maksimalnih 30 dobio 26 bonitetnih bodova. U konkurenciji malih tvrtki koje su uspješno poslovale kroz cijelu 2011. godinu, Presscut se našao na pola puta, na 151., a naš partner Medianet na 94. mjestu što je jasan pokazatelj uspješne suradnje s klijentima i konstantnog ulaganja u ljude i tehnologiju.

 

Uzevši u obzir dugoročnu krizu i sve teže stanje u poslovnom svijetu, broj malih poslovnih subjekata je u odnosu na 2008. godinu narastao za 9.048 ili 10,3% u odnosu na tada aktivnih 87.807 malih poslovnih subjekata. Jedan od začuđujućih, i nadasve pozitivnih, podataka jest da su mali poslovni subjekti oni koji su u 2011. zapošljavali nove ljude i povećali broj zaposlenih za 3,8% u odnosu na 2010. godinu. U poslovnim prihodima udio malih poslovnih subjekata je 33,6% od ukupno ostvarene 604 milijarde kune. Pozitivna promjena iskazana u neto dobiti je pokazala da su mali poslovni subjekti, koristeći se svojom fleksibilnošću i poduzetničkim duhom, pronašli svoj modus operandi u uvjetima teške ekonomske i socijalne krize i pokazali da imaju smisao za dugoročno održivo poslovanje.

© Presscut.hr

Povratak na vrh