Međunarodni znanstveni skup Društvo i tehnologija

Skup je 21. put zaredom okupio 220 znanstvenika i stručnjaka iz zemlje i inozemstva iz različitim područja znanosti - od gerontologije, komunikacijskog menadžmenta, medija, religije, kulture do geopolitike, e-obrazovanja i tehnologije

U organizaciji Alma Mater Europaea – European Center Maribor, International Federation of Communication Associations i Hrvatskog komunikološkog društva te pod visokim pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Županijske komore Rijeka u Opatiji je  krajem lipnja  trodnevni znanstveni skup „Društvo i tehnologija 2014.-dr.Juraj Plenković“.)  Skup je  21. put zaredom okupio renomirane znanstvenike i stručnjake iz zemlje i inozemstva iz različitim područja znanosti - od gerontologije, komunikacijskog menadžmenta, medija, religije, kulture do geopolitike, e-obrazovanja i tehnologije.

 

Ovaj jedinstveni međunarodni znanstveni skup je među rijetkima koji u isto vrijeme, jednako kvalitetno pristupa temama o najnovijim tehnološkim dostignućima, ali i suvremenim društvenim temama.

I ove godine, više od 220 sudionika podijelilo je svoja bogata znanja i iskustva, a među njima svakako je najeminentnije ime prof.dr. Stefana Luby-a, potpredsjednika Europske akademije znanosti i umjetnosti te predsjednika Danube Academies Conference-a, koji je predstavio najnovija dostignuća u području nano tehnologije s jedne strane, te nove društvene izazove malih europskih nacija s druge strane.

 

“S ostvarenim nizom poticajnih tema, s tematskim blokom ‘Društvo i međugeneracijski dijalog’, inventivno ugrijani ušli smo u program svečanoga otvorenja skupa, s eminentnim sudionicima – nositeljima pozvanih predavanja i njihove erudicije kao temeljnice iz koje se razvijaju uvjeti za uzlazne staze i kreativne uzlete. Prigoda je osobito pozdraviti svakog sudionika ovogodišnjega Skupa i sve zajedno, u kolopletu znanstvenih tema, ideja i inicijativa kao obilatih vrijednosti u promišljanju uvjeta za uspješnu primjenu i ovogodišnjih iskustava, u svakom od područja kojima se 21. međunarodni znanstveni skup bavi, ove 2014. Stoga je i pozornost ovome skupu tim vrijednija, rekao bih dragocjena, iz niza znanstvenih, društvenih i tehnologijskih motrišta.”, rekao je prilikom otvaranja prof.dr.sc. Ludvik Toplak, predsjednik Organizacijskog i Programskog odbora DIT-2014. te rektor sveučilišta Alma Mater Europaea.

 

Prigodnim govorima, uz prof.dr. Marija Plenkovića i prof.dr. Ludvika Toplaka, nazočnima se obratio i re-izabrani zastupnik u Europskom parlamentu, Andrej Plenković, koji je u okviru znanstvenog skupa održao i predavanje  za prvu generacije studenata Europskog poslovnog studija sveučilišta Alma Mater Europaea, koji se od 2012. godine provodi u Republici Hrvatskoj.

 

Napisala: Daria Mustić

© Presscut.hr

Povratak na vrh