Krospik

Presscutov novi proizvod: Recite smartphoneu da pošalje poruku! Naši informatičari osmislili su program koji omogućava da glasovnom naredbom pokrenete aplikaciju za slanje i diktiranje SMS poruka, obavljanje poziva, postavljanje alarma budilice, čitanje vremenske prognoze te glasovno računanje

Informatički tim Presscuta lansirao je 13.listopada novi proizvod, inovativnu aplikaciju Krospik namijenjenu za Android smartphone i tablet uređaje. Program omogućava  da glasovnom naredbom pokrenete aplikaciju za slanje i diktiranje SMS poruka, obavljanje poziva, postavljanje alarma budilice, čitanje vremenske prognoze te glasovno računanje. Ukoliko pitate svoj smartphone „koliko je sati?“, Vaš uređaj će Vam prikazati točno vrijeme a ujedno ga i izreći na glas. Sve opcije aplikacije moguće je izvesti potpuno handsfree (bez dodirivanja ekrana uređaja). Aplikacija je jedinstvena i potpuno nova u Hrvatskoj. U pokusnoj verziji koristi se baza svih riječi koje su korištene posljednjih sedam godina u novinama i elektroničkim medijima. Stoga se poruke, za sada, mogu slati samo na književnom hrvatskom jeziku. Očekujemo da ćemo uskoro početi nadopunjavati rječnik sa bazom iz rječnika slenga i riječima narječja hrvatskih regija.


 

Aplikacija je već dostupna na Google Play online dućanu gdje ju je moguće skinuti i instalirati potpuno besplatno u ovom probnom periodu Beta verzije aplikacije. Pozivamo Vas da i Vi budete dio projekta usavršavanja ovog Hrvatskog proizvoda, te nam svojim komentarima pomognete u poboljšavanju kvalitete.  Sve prijedloge i komentare sa zadovoljstvom ćemo pročitati, a možete ih uputiti na naš službeni mail krospik2@presscut.hr; ili na facebook stranici www.facebook.com/krospik.

 

 

Informatičar Dražen Slabinac iz Presscut d.o.o. agencije razvio je aplikaciju za pretvorbu govora u tekst još 2005. godine, te je 2007. godine Krospik osvojio 3. nagradu - Brončano Teslino jaje. Presscut d.o.o. već sedam godina ima isti servis za pretvorbu govora u tekst a koristi ga za digitalizaciju audio i video zapisa.

© Presscut.hr

Povratak na vrh