Clipping tiska

Priprema tiska, skeniranje, zoniranje, opremanje članaka, slanje izvještaja, čitanje novih narudžbi, komentiranje svježih informacija, sve uz svitanje i miris prve kave. Presscutov najstariji i najbrojniji odjel, clipping tiska, vrvi od posla već u pet ujutro a tempo ne opada niti do kraja radnog dana. Četrnaest djelatnika raspoređenih u dvije smjene i četiri regionalna suradnika brinu se da do Vas dođe svaka željena informacija. Vaša pravovremena informiranost naša je misija.

Čitati novine i piti kavu, san je svakog vrijednog čovjeka.

Sve su ključne riječi ovog odjela navedene i sugeriraju na djelatnike clippinga tiska. Četrnaest djelatnika i četiri regionalna suradnika ne poznaju prometnu gužvu. Ritam dana započinje u pet ujutro pripremom tiska, čitanjem i obradom članaka te isporukom informacija do 8 ujutro. Tempom užurbanosti nastavljamo sustizanje rokova a sve s ciljem da naši klijenti dobiju željene informacije na vrijeme. Britak humor i stalan dodir s informacijama ono je što nam jača duh i održava entuzijazam tima, a posao praćenja tiska i portala čini sve osim monotonim.

„Stojte mi dobro“ omiljeni je pozdrav voditeljice djelatnicima, našim Stoicima.

 


Radno vrijeme počinje u pet ujutro i kroz dvije smjene, traje do kasno u noć. Četrnaest djelatnika skenira, pregleda i iščita mjesečno 350 tiskovina, obradi i pohrani u našu bazu oko 45 000 članaka. Svaka objava priprema se i obrađuje interno razvijenim aplikacijama, pretvara u tekst, te selektira za 350 klijenata. Potom se isporučuje na brojne adrese. Članci se isporučuju u .pdf formatu, obogaćeni informacijama o nazivu tiskovine, datumu objave, evidencijskom broju pod kojim se članak pohranjuje u bazi, frekvencijom izlaženja, zemlji porijekla i rubrikom.  

Baza članaka može se pretražiti po razdoblju, evidencijskom broju članka ili po ključnim riječima, stoga je naša arhiva uvijek na raspolaganju i za retrogradnu pretragu.

Obrađene članke isporučujemo prema zahtjevima klijenata, putem korisničkog sučelja na web stranici, e-mailom ili na CD/DVD-u.

Da održimo korak s vremenom, radimo na izučavanju i razvijanju programa inteligentne strojne obrade teksta čime stvaramo temelj za kvalitetno istraživanje i povezivanje elemenata tržišta.

Unatoč lošim prognozama i ne blistavoj perspektivi tiska, optimistični smo jer je kvaliteta sadržaja još uvijek odlika papirnatog medija i nadamo se da će i naši klijenti to znati prepoznati.

Voditeljica Ivana Karaman Jurić

Zamjenica Milena Rašeta 

 

LOL! ina škola: (naučili čitati prije 6. godine)

 

MILJENKO – Glavni zabavljač odjela, zahvaljujući vještinama glasnog slušanja 101- ice i kvalitetnog rada uspijeva sve informirati, zabaviti i održati radno-zabavnu atmosferu. Omiljeno štivo: pisma čitatelja iz Glasa koncila, Teena i OK-a.

Svi se rado uključimo u raspravu njemu omiljenih tema koje nekada nalikuju romanu toka svijesti. Omiljeni likovi: Mickey Mouse i Michael Jackson.

 

SONJA - jaka konkurencija Miljenku u radu i zabavi. Jezikom ruši sve koji joj stanu na put.

To je čini većom u našim očima.

Ljubiteljica članaka o književnosti, osobnom razvoju i zečevima. Vječna studentica umjetnosti odabrala je kao i Albertina, zeca za svoj zaštitni znak.

 

MAJA – zadužena za duhovne rasprave i neobjašnjive fenomene. Omiljeno štivo: mjesečnik za promicanje nove evangelizacije Book. Omiljene životinje: mačke, šišmiši i ljenjivci. Ne voli Pčelu Maju.

 

NIKOLINA - zvana Tri tenora Presscuta, puna energije za rad i priču unatoč ranom buđenju. Ne jenjava do kraja radnog dana. Njezin izostanak uvijek se osjeti. Borac za pravdu i rado preuzima ulogu odvjetnika „pro bono“.

Poslije se uvijek pristojno ispriča za sve.

Hobi: svesrdno kopanje po kutijama odbačenih novina usprkos opsjednutošću čistoćom.

 

KORANA - nježna pankerica, voli pande i štivo o bebama.

Hladno pivo rado sluša al pije ga samo s limunom.

 

TEA – Miss našeg odjela, dizajnerica i kreatorica modnih linija za predvečerje i večer. Brzoprstićka utjelovljena u liku Bubimirove Lidije.

 

MILENA - Po vlastitom priznanju, živuća baza nebitnih činjenica kao što su starost poznatih osoba i s kime je Tom Cruise bio u vezi prije 10 godina. Dirigent koji postiže harmoniju čak i kada orkestar nije dobro uštiman. Inače, osjetljiva na buku (ovo je eufemizam za živčanost kao posljedicu svakodnevnog stresa), ljubiteljica i ovisnica o društvenim mrežama.

 

IVANA - gosparka zadužena za likvidna pitanja, trgovinu i plan „plovidbe“ full ahead. Posao najradije promišlja na planinama odakle joj se čini da sve bolje vidi. Od milja prozvana ministar Linić. Promicatelj književnog izričaja koji je u svakom slučaju „kroAsan“.

 

ZDRAVKO – likom i djelom podsjeća na Einsteina. Odan je, marljiv, barata poštom i mirno živi pod Presscutovim krovom. Jednom riječju „Katica za sve“.

 

ZORAN – majstor enigmatskog izričaja, geste i mimike. Hobi: prevođenje pjesama sa hrvatskog na engleski „po Vuku“, šatrovački govor sa konotacijama. Izgled – „mrtav ozbiljan“.

 

MILENIna škola čitanja: (čitaju)

 

ANA – naša princeza, obožava reggae muziku, zna tekstove svih pjesama što i ne čudi jer sjedi ispred onog famoznog, vječno glasnog radija.

 

TIHANA - reklo bi se u svom „filmu“, uspavana ljepotica kako i samo ime kaže. Voli zdrav život s cigaretom u ruci, vježbanje i mišiće (one muške, ne životinjice).

 

DARIO - umjetnička duša, glazbenik, fotograf amater, ljubitelj širokokutnog objektiva. Da ga je vidjeti ljeti na Strossu kako praši sa Cabareovcima. Ljubitelj dobre kuhinje i samoprozvani masterchef - nema očevidaca.

 

DAMIR – Duhovit, voli zatvorene prozore i kratke rukave na -16. Voli Ane. Ne voli Ivane!

Jeftine tračeve prodaje skupo. Istančani ukus za kišobrane.

 

DANIJEL – teoretičar zavjera, ljubitelj minerala i kompjutora. Tih i samozatajan, što je kod nas rijetkost koju cijenimo.

 

MISLAV – Noćni party animal makar ne izgleda tako na prvi pogled.

Omiljena tema razgovora: politički događaji, zbivanja u društvu i međuljudski odnosi.

Ivana mu ne odobrava put kući jer posla uvijek ima.

 

FILIP – vječni teoretičar, konstruktor upitnih ideja i analitičar. „Uvik kontra svita“ i toga se čvrsto drži. Mili dojam daje mu kovrčava kosa pa je unatoč fantomskim idejama omiljen u našim krugovima. Namjerno naveden zadnji na listi, kao šećer na kraju ali i mogućnost da se nadopiše više!

© Presscut.hr

Povratak na vrh