Web clipping

It is six in the morning! It might be time for coffee for you, but for us there are folders full of articles that need to be processed and we have to warm up for the prime-time news. You do not have to worry, continue with your morning pleasures because your news are already on their way from our web employees….

Odjel Web clippinga , uskoro očekuje  svoj deseti rođendan. Djelatnici web clipping odjela duhom su mladi, znatiželjni, veseli i vole puuuno „surfati“ od ranog jutra do kasno u noć. Ipak, ovo je mjesto gdje je ovisnost o internetu  vrlina a pronađena informacija vrijednost koja se ne drži za sebe već se hitro dijeli sa brojnim klijentima. Entuzijazam, radišnost i smijeh do suza odlike su ovog odjela.

 

Radno vrijeme počinje u šest ujutro i kroz dvije smjene, traje do kasno u noć. Pet djelatnika pregleda mjesečno 1500 portala, zabilježi  i pohrani u našu bazu 10 000 objava. Svaka objava obrađuje se pretvaranjem u tekst, te kroz interno razvijenu aplikaciju  biva sugerirana za pojedinog klijenta. Potom se definira i šalje na brojne adrese naših 250 web klijenata prema unaprijed dogovorenoj tematskoj strukturi ali nerijetko i trenutnim željama klijenta. Članci se isporučuju u .pdf formatu, obogaćeni informacijama o nazivu portala, datumu objave, evidencijskom broju pod kojim se članak pohranjuje u bazi, frekvencijom ažuriranja portala, zemlji porijekla i rubrikom.   

Baza članaka pretraživa je po razdoblju, evidencijskom broju članka ili po ključnim riječima, stoga je naša arhiva uvijek na raspolaganju i za retrogradnu pretragu. Novi sustav dohvata informacija koji interno razvijamo omogućuje nam

svakih 15 minuta dohvat svih novih informacija objavljenih na webu.

Jednostavno rečeno, za nas niti jedna informacija nije skrivena.

 

Obrađene članke isporučujemo  prema zahtjevima klijenata, putem korisničkog sučelja na web stranici, e-mailom ili na CD/DVD-u.

Potreba za aktualnošću, brzina objave te pristupačnija cijena oglašavanja, ovaj medij čine najbrže rastućim medijem današnjice a tako i našu djelatnost sve zahtjevnijom ali i perspektivnijom i izazovnijom.

Voditeljica Ivana Karaman Jurić

Zamjenica Milena Rašeta

 

 

 

Djelatnici, kako ih iz svog kuta vidi naš „Majstor od pera“ - Božo

 

Presscut altruist - Nuclear Device

 

 

 

Goran Alić  – WEB clipan – zvan Baja (ŽUTI)

Godina proizvodnje :  Desant na Drvar

 

  Negdje tamo davne 1990 Žuti je radio u Krškom fin radioaktivan poso, ali nedovoljno plaćen za njegove potrebe. Tako je naš Žuti došao na ideju da prodaje svetu radioaktivnu vodicu, osiromašene uranske šipke i drugi potrošni materijal, koji se inače bacao u dvorište ispred garaže. Kad se s tim stvarčicama pojavio na tržištu ( Krameraj na Jakuševcu zvan Hreljić) izazvao je opću pomutnju i nezapamćen interes za svoje proizvode. To se nikako nije svidjelo nekim političarima u Beogradu pa su započeli s ratnim djelovanjima. Naravno da Presscut  nije mogao dozvoliti da neko okrivi Žutog za incident pa su ga kao svog osnivača pospremili u sobu za dekontaminaciju (on sam sa tonom šute). Jedno vrijeme je to bilo zadovoljavajuće, no postalo mu je dosadno, zaželio je imati prozor u bjelosvjetska zbivanja.

Srećom neki Ameri su izmislili čarobna tri slova s točkom W.W.W. i kada ih je Žuti izgovorio tri puta stvori mu se stol s P.C.-om  i super brzim modemom (56k), te se otvori prva adresa  njegova novog virtualnog putovanja.

Naravno Svijet je spašen, a Presscut je dobio web clipping.

 

 

 

Snježana  Prpić WEB clipanica

Godina Proizvodnje: 1977.

 Naša Snješka je raritet i rekli bi neki koji je bolje poznaju nebrušeni dijamant. Mislim to ozbiljno slika ko' Frida Kahlo de Rivera, a tak' se i ponaša mušičavo.  Dakle, odluči ti naša Snješka jednog dana da ona ne bi više slikala, nego surfala po net-u.  Dobra Vila joj u snu ostvari želju, tak' da je dobila nagradnu noćnu smjenu na webu.  U njezinom slučaju nisam baš siguran kome pogoduje dobra Vila, ali znam da roditelji naše Fride se trude rukama i nogama da Snješka ne izgubi ovako dobro planiran posao kao što je web clipping. Čudno čak je i potiču da radi što dulje i nikako ne dolazi doma prije praskozorja. 

Čuj' ha Ja sam joj ponudio i alternativu da bude kustos Prazne Galerije, ali s gnušanjem odbija svaku poveznicu s molerajom pa makar ga i nema kao što ime galerije govori PRAZNA.

 

 

 

Martina ScHumaher  WEB clipanica

Godina Proizvodnje: i tako krije zmija noge……

 Martinica voli Formulu 1, pa to ti je! Može se reći da je vrijedna, radišna, napredna i draga.

Nikad ne propušta Formulu 1 i voli brze dečke. Surfa po netu isto tak, a Žutom se mam' smeši brk.  Njezin altruizam nema granica, hrani čopor mačaka koji je u stalnom prirastu za razliku od natalnog pada. 

 

Ivana Makaranka – web clipanica

Godina proizvodnje:  punoljetna , može do tuša.

 Ivana je puna stranih riječi i da je nisu roditelji otjerali od kuće sigurno Žuti ne bi dobio vjernu potporu u Jutarnjoj smjeni.

Praktički Žuti sad samo gunđa i naređuje, a  tu i tamo mi spusti koju svjetski.

 

 

Tommy Hello Kitty  web cliPANJ – zvan Juicer

Godina proizvodnje: Jugo-FLORIDA

 Ha, šta reći o njemu ofucani balavac koji misli da je manga. Posebno je bezobrazan kad je u društvu s CY-borgom, a ovaj ga još i potiče da se prema starijima i pametnijima odnosi bez trunke poštovanja.  Voli surfati, više nego čokoladu papati pa ga Ja predlažem za djelatnika mjeseca, naravski ako Žuti to ikad odobri. 

© Presscut.hr

Back to top