22.03.2013

Web stranice moraju biti brzo dostupne i pregledne

Oni koji već dugo putem web stranica promoviraju svoje proizvode i usluge znaju da je vrlo važno uložiti u search engine optimalizaciju pozicije na tražilicama, najčešće u Google.

Činjenicu da se danas oko 70 posto stanovnika Hrvatske koristi internetom , što je na razini ili čak i više od europskog prosjeka , moraju uvažavati svi koji se bave poslovanjem jer je web postao ključan komunikacijski kanal između onih koji proizvode i prodaju i njihovih korisnika. Prosječni stanovnik Hrvatske pred ekranom kompjutora ili laptopa je punih 15 sati tjedno, samo dva sata manje nego pred televizijskim ekranom.

 

IT manageri tvrde da se to se to ne odnosi samo na one tvrtke koje svoje ukupno poslovanje  temelje na webu, recimo online trgovine ili različitih internetskih servisa, već i na tradicionalno poslovanje koji klijente pridobivaju ili gube zahvaljujući tome jesu li ili nisu na webu.

 

Istraživanja su pokazala da potencijalni kupci  ne dolaze na stranice samo zbog lijepog izgleda nego na stranicama traže pouzdane informacije, pri čemu je od izuzetne važnosti da web stranica bude dobro struktutirana i pregledna. Ako se potencijalni kupac lako i dobro snalazi, web stranice će ocijeniti uspješnima. Naravno, one dobro dizajnirane imat će više izgleda da ih potencijalni kupci proizvoda ili usluga posjete opet.

 

Koliko su naše web stranice uspješne mjerit ćemo i brojem posjeta ali i vremenom koje su korisnici potrošili za pregled pojedine stranice. Pišemo li o nekom proizvodu ili  grupi proizvoda, kažu stručnjaci,  važno je da procijenimo odakle su korisnici došli na naše stranice ali i kako se posjet pojedinoj stranici odrazio na kupnju nekog proizvoda, svejedno  radilo se o proizvodima ili uslugama za svakodnevnu uporabu ili aranžmanima turističkih agencija.

 

Oni koji već dugo putem web stranica promoviraju svoje proizvode i usluge znaju da je vrlo važno uložiti u search engine optimalizaciju pozicije na tražilicama, najčešće u Google. Za uspjeh je  vrlo važno da nakon unesenih ključnih riječi vaš proizvod ili usluga budu pri vrhu. Poznato je da  Google nudi oglašavanje i kroz Google AdWords program kroz koji možete biti izlistani prije svih rezultata  za određene ključne riječi . Ako ste na vrhu ili makar na prvom ekranu, vjerojatnost da će netko 'kliknuti' vašu tvrtku ili proizvod je neusporedivo veća. 

  • Ostavite komentar

© Presscut.hr

Povratak na vrh