04.03.2014

Najčitanije: Topla zima, Zakon o energetskom certificiranju i 9. Noć muzeja

Novi zakon o energetskom certificiranju koji zabranjuje oglašavanje nekretnina bez certifikata u medijima, a predviđa kažnjavanje vlasnika i agencija iznenadio je sve one koji prodaju i bave se prodajom nekretnina.

 

Još jedna neobično topla zima s neobično velikim brojem sunčanih dana u Zagrebu i velikim količinama padalina na moru više nije neuobičajena pojava. Unatoč prognozama meteorologa o najhladnijoj zimi i stoga vrlo dobrim pripremama za snijeg koji nam slijedi i koji nas ove godine, eto, neće iznenaditi, pravi hladni dani su nas samo nakratko posjetili a prvi snijeg razveselio i iznenadio ali ovaj samo pozitivno. Zima je ipak pokazala i svoju oštru stranu u Gorskom kotaru gdje se ledena bajka pretvorila u ledeni užas i ostavila cijeli kraj bez struje. Napisi o vremenskim uvjetima, prognozama, pripremama i učinjenim akcijama zabilježeni su u tiskanim medijima sa 1040 članaka od čega je naviše objavljeno u Večernjem listu.

 

 

 

Novi zakon o energetskom certificiranju koji zabranjuje oglašavanje nekretnina bez certifikata u medijima, a predviđa kažnjavanje vlasnika i agencija iznenadio je sve one koji prodaju i bave se prodajom nekretnina. Više od polovine vlasnika nekretnina povukli su oglase iz oglasnika u strahu od kazni jer nemaju za nekretninu energetski certifikat za koji će morati izdvojiti ubuduće oko 1.700 kn i čija je valjanost 10 godina. Napisi o novom zakonu zastupljeni su u tisku s 420 članaka od čega najviše donosi Jutarnji list.

 

 

 

Ovogodišnja 9. Noć muzeja ponovo je izvukla rekordan broj posjetitelja u gotovo svim gradovima diljem Hrvatske. Već tradicionalno dobra organizacija, zanimljivi popratni događaji i degustacije koji su upotpunili ovu kulturnu večer, polučili su veliki interes ljubitelja kulture i onih željnih odmaka od svakodnevnice. Više od 350.000 posjetitelja u 10 gradova obišlo je oko 200 muzeja, knjižnica, arhiva i centara za kulturu. U Zagrebu je najviše posjeta zabilježio Muzej suvremene umjetnosti. Najviše članaka o ovom kulturnom pohodu na muzeje zabilježili suVečernji list i Slobodna Dalmacija.

 

 

 

 

Napisala: Ivana Karaman

  • Ostavite komentar

© Presscut.hr

Povratak na vrh