Press clipping

Preparation of printing, scanning, zoning, furnishing articles, sending reports, new orders reading, commenting latest information, all with the first sunrise and the smell of coffee. Presscuts oldest and most numerous department, press clipping, swarming with work already at five in the morning and the pace does not decrease until the end of working day. Fourteen workers deployed in two shifts and four regional associates see to it that you get every information you want. Your prompt informing is our mission.

Čitati novine i piti kavu, san je svakog vrijednog čovjeka.

Sve su ključne riječi ovog odjela navedene i sugeriraju na djelatnike press clippinga. Četrnaest djelatnika i četiri regionalna suradnika ne poznaju prometnu gužvu. Ritam dana započinje u pet ujutro pripremom tiska, čitanjem i obradom članaka te isporukom informacija do 8 ujutro. Tempom užurbanosti nastavljamo sustizanje rokova a sve s ciljem da naši klijenti dobiju željene informacije na vrijeme. Britak humor i stalan dodir s informacijama ono je što nam jača duh i održava entuzijazam tima, a posao praćenja tiska i portala čini sve osim monotonim.

„Stojte mi dobro“ omiljeni je pozdrav voditeljice djelatnicima, našim Stoicima.

 


Radno vrijeme počinje u pet ujutro i kroz dvije smjene, traje do kasno u noć. Četrnaest djelatnika skenira, pregleda i iščita mjesečno 350 tiskovina, obradi i pohrani u našu bazu oko 45 000 članaka. Svaka objava priprema se i obrađuje interno razvijenim aplikacijama, pretvara u tekst, te selektira za 350 klijenata. Potom se isporučuje na brojne adrese. Članci se isporučuju u .pdf formatu, obogaćeni informacijama o nazivu tiskovine, datumu objave, evidencijskom broju pod kojim se članak pohranjuje u bazi, frekvencijom izlaženja, zemlji porijekla i rubrikom.  

Baza članaka može se pretražiti po razdoblju, evidencijskom broju članka ili po ključnim riječima, stoga je naša arhiva uvijek na raspolaganju i za retrogradnu pretragu.

Obrađene članke isporučujemo prema zahtjevima klijenata, putem korisničkog sučelja na web stranici, e-mailom ili na CD/DVD-u.

Da održimo korak s vremenom, radimo na izučavanju i razvijanju programa inteligentne strojne obrade teksta čime stvaramo temelj za kvalitetno istraživanje i povezivanje elemenata tržišta.

Unatoč lošim prognozama i ne blistavoj perspektivi tiska, optimistični smo jer je kvaliteta sadržaja još uvijek odlika papirnatog medija i nadamo se da će i naši klijenti to znati prepoznati.

Voditeljica Ivana Karaman Jurić

Zamjenica Milena Rašeta 

 

LOL! ina škola: (naučili čitati prije 6. godine)

 

MILJENKO – Glavni zabavljač odjela, zahvaljujući vještinama glasnog slušanja 101- ice i kvalitetnog rada uspijeva sve informirati, zabaviti i održati radno-zabavnu atmosferu. Omiljeno štivo: pisma čitatelja iz Glasa koncila, Teena i OK-a.

Svi se rado uključimo u raspravu njemu omiljenih tema koje nekada nalikuju romanu toka svijesti. Omiljeni likovi: Mickey Mouse i Michael Jackson.

 

SONJA - jaka konkurencija Miljenku u radu i zabavi. Jezikom ruši sve koji joj stanu na put.

To je čini većom u našim očima.

Ljubiteljica članaka o književnosti, osobnom razvoju i zečevima. Vječna studentica umjetnosti odabrala je kao i Albertina, zeca za svoj zaštitni znak.

 

MAJA – zadužena za duhovne rasprave i neobjašnjive fenomene. Omiljeno štivo: mjesečnik za promicanje nove evangelizacije Book. Omiljene životinje: mačke, šišmiši i ljenjivci. Ne voli Pčelu Maju.

 

NIKOLINA - zvana Tri tenora Presscuta, puna energije za rad i priču unatoč ranom buđenju. Ne jenjava do kraja radnog dana. Njezin izostanak uvijek se osjeti. Borac za pravdu i rado preuzima ulogu odvjetnika „pro bono“.

Poslije se uvijek pristojno ispriča za sve.

Hobi: svesrdno kopanje po kutijama odbačenih novina usprkos opsjednutošću čistoćom.

 

KORANA - nježna pankerica, voli pande i štivo o bebama.

Hladno pivo rado sluša al pije ga samo s limunom.

 

TEA – Miss našeg odjela, dizajnerica i kreatorica modnih linija za predvečerje i večer. Brzoprstićka utjelovljena u liku Bubimirove Lidije.

 

MILENA - Po vlastitom priznanju, živuća baza nebitnih činjenica kao što su starost poznatih osoba i s kime je Tom Cruise bio u vezi prije 10 godina. Dirigent koji postiže harmoniju čak i kada orkestar nije dobro uštiman. Inače, osjetljiva na buku (ovo je eufemizam za živčanost kao posljedicu svakodnevnog stresa), ljubiteljica i ovisnica o društvenim mrežama.

 

IVANA - gosparka zadužena za likvidna pitanja, trgovinu i plan „plovidbe“ full ahead. Posao najradije promišlja na planinama odakle joj se čini da sve bolje vidi. Od milja prozvana ministar Linić. Promicatelj književnog izričaja koji je u svakom slučaju „kroAsan“.

 

ZDRAVKO – likom i djelom podsjeća na Einsteina. Odan je, marljiv, barata poštom i mirno živi pod Presscutovim krovom. Jednom riječju „Katica za sve“.

 

ZORAN – majstor enigmatskog izričaja, geste i mimike. Hobi: prevođenje pjesama sa hrvatskog na engleski „po Vuku“, šatrovački govor sa konotacijama. Izgled – „mrtav ozbiljan“.

 

IVAN – najviše voli nositi majicu KPK iako nije vaterpolo fan. Majstor trgovine „rog pod svijeću“ i odani prijatelj kune. Hiperemotivac, ljubitelj pravde i artikuliranog izraza, pronositelj kulta plodnosti temeljem purice.

MILENIna škola čitanja: (čitaju)

 

ANA – naša princeza, obožava reggae muziku, zna tekstove svih pjesama što i ne čudi jer sjedi ispred onog famoznog, vječno glasnog radija.

 

TIHANA - reklo bi se u svom „filmu“, uspavana ljepotica kako i samo ime kaže. Voli zdrav život s cigaretom u ruci, vježbanje i mišiće (one muške, ne životinjice).

 

DARIO - umjetnička duša, glazbenik, fotograf amater, ljubitelj širokokutnog objektiva. Da ga je vidjeti ljeti na Strossu kako praši sa Cabareovcima. Ljubitelj dobre kuhinje i samoprozvani masterchef - nema očevidaca.

 

DAMIR – Duhovit, voli zatvorene prozore i kratke rukave na -16. Voli Ane. Ne voli Ivane!

Jeftine tračeve prodaje skupo. Istančani ukus za kišobrane.

 

DANIJEL – teoretičar zavjera, ljubitelj minerala i kompjutora. Tih i samozatajan, što je kod nas rijetkost koju cijenimo.

 

MISLAV – Noćni party animal makar ne izgleda tako na prvi pogled.

Omiljena tema razgovora: politički događaji, zbivanja u društvu i međuljudski odnosi.

Ivana mu ne odobrava put kući jer posla uvijek ima.

 

FILIP – vječni teoretičar, konstruktor upitnih ideja i analitičar. „Uvik kontra svita“ i toga se čvrsto drži. Mili dojam daje mu kovrčava kosa pa je unatoč fantomskim idejama omiljen u našim krugovima. Namjerno naveden zadnji na listi, kao šećer na kraju ali i mogućnost da se nadopiše više!

© Presscut.hr

Back to top